Burleske

Tijdens het avondeten vraagt een man zijn nieuwe vriendin of ze mee wil gaan naar een burleskeoptreden van een kennis. Hij laat een foto van de kennis zien op zijn telefoon. De vriendin ziet een vrouw met een wit geverfd gezicht, rode lippen en grote borsten. Ze knikt, ruimt de tafel af en vertrekt naar de badkamer om zich op te maken.

Het optreden van de kennis vindt plaats in een keldercaf├ę met
rode abstracte kunst aan de muur, een plek die heel erg past bij de kennis, vindt de man, al merkt de nieuwe vriendin op, wanneer ze doorvraagt, dat hij die kennis ook weer niet zo heel lang kent, eigenlijk pas een week, een ontmoeting op de set van een reclamefilm die hij met zijn werk maakte voor een groot scheermesjesbedrijf.

Wanneer de kennis opkomt, fluit de man op zijn vingers. De nieuwe vriendin kijkt de zaal rond en telt vijf vrouwen in het publiek. Een vrouw lacht naar de man naast haar terwijl ze in een cocktailglas roert, een andere vrouw zit alleen. Zijzelf houdt haar bierglas met beide handen tussen haar benen vast.

Na afloop van het optreden vraagt de man aan de nieuwe vriendin wat ze ervan vond. Ze zegt leuk, heel leuk en geeft hem een kus op zijn wang. Tijdens het optreden heeft ze de blik van man nauwlettend gevolgd. Minutenlang keek hij naar de kennis, dan weer naar de grond, dan weer naar haar, en een enkele keer naar de geluidstechnicus.

Wanneer ze buiten staan en de fietsen pakken zegt de nieuwe vriendin dat ze ruimte nodig heeft, dat ze zich gekooid voelt. De man vindt het jammer dat ze alleen gaat slapen, hij was graag tegen dat warme lijf aangekropen.